Vanliga frågor
Hjälper ni till med förarbete och läggning?

Nej, vi gör inga anläggningsjobb. Kontakta en anläggare i ditt närområde om du vill ha hjälp med förarbete och läggning.
Kan jag få gräsmattan levererad en helgdag?

Tyvärr levererar vi inte på helger, men vill du lägga ut gräsmattan en lördag går det att få gräsmattan levererad fredag eftermiddag. Då är det inga problem att lägga ut den på lördagen.
När är det bäst att lägga färdig gräsmatta?

Våren och hösten är enklast eftersom det då är lite svalare och fuktigare, det går även bra att lägga gräsmatta på sommaren men det kräver intensivare vattning.
Hur mycket skall jag vattna?

Det beror på underlaget och vädret, enklast är att lyfta på ett hörn och känna så jorden i grässvålen och underlaget är fuktigt.
Det kommer svampar i min nylagda gräsmatta!

Grattis, det är ett bevis på att du skött vattningen bra. Svampen trivs i den fuktiga jorden. Efterhand som gräsmattan rotar sig och du drar ner på vattningen kommer svamparna att försvinna.
Hur lång tid tar det att lägga färdig gräsmatta?

Det beror på hur ytan ser ut. är det mycket gångar och rabatter som gräset måste skäras till efter tar det längre tid än om det är en enda stor yta. Det är också beroende av om gräset måste bäras långt. 20-30 kvm i timmen per person är ganska normalt.